Träningstävlingar ( Inga träningstävlingar inplanerade för tillfället!)
Samarbete mellan MSBK och Väsby BK, samt Studiefrämjandet.
Tanken är att medlemmar i MSBK ges tillfälle att träningstävla/bli kommenderade på Väsby BK, och att vi tar emot dem och låter dem träningstävla/bli kommenderade på MSBK.
Chans till träning av lydnadsmoment (lydnadsmoment både i lydnad och bruks) under tävlingslika former med möjlighet att ge sin hund uppmuntran, motivation och en och annan godis/belöning.

Samling på plats kl. 18.45 och därefter start kl. 19.00.
Kostnad till arrangerande klubb: 20kr/ekipage


Momenten som ingår för alla är Platsliggning (utan skott) - Platssittande - Tandvisning - Fot/fritt följ + tre valfria moment.

Vid anmälan: Ange vilket eller vilka av de fyra ovan nämnda momenten du vill delta i och lägg därtill dina tre valfria moment. Glöm inte ange klass!
Ange oxå i anmälan att du förhoppningsvis kan hjälpa till då MSBK arrangerar och tar emot Väsby! :)

Riktlinjerna för dessa träningstävlingar innebär: Att man endast får tävla för den klubben man tävlar på ”riktigt” för. Vi vet att många är medlemmar i flera klubbar, men man får välja vilken klubb man vill tävla för och lämpligen hjälpa till på den andra. En av anledningarna till detta är för att arrangemanget inte ska dra ut för mycket på tiden och vi även behöver ha hjälp under arrangemanget för att kunna genomföra dessa träningstävlingar.
På träningstävlingen ingår gruppmomenten; fritt följ eller linförighet och tandvisning. Man får sedan välja till tre valfria moment antingen inom brukslydnaden t ex framåtsändande, apportering och inkallning eller tävlingslydnaden t ex rutan, zätat och apporteringsdirrigering.
Finns det tid, möjlighet och intresse efter träningstävlingen så är det ju trevligt om vi kan hjälpas åt att kommendera varandra.

Väl mött
MSBK´s styrelse 

Inger & Tootsi, tandvisning på träningstävling 2012